Bölümden Haberler

Sevgili Öğrenciler,

Prof. Dr. Mehmet Akif Okur, Türk Yurdu Dergisinin “Dünyalar Arasında, Dünyamızın Peşinde: Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türk Dış Politikası” başlıklı özel sayısına editörlük yapmış ve “Cumhuriyetimizin Yüz Yıllık Yolculuğundan “Türk Eli”ne Türk Dış Politikasının Ufkunda Yeni(den) Bir Dünya Mümkün Mü?” başlıklı bir makalesi ilgili sayıda yayımlanmıştır.

Prof. Dr. Mehmet Akif Okur, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin düzenlediği Geniş Açı programında “Yeni Çağ’ın Eşiğinden Avrasya’nın Kalbine Bakmak” başlıklı bir sunuş gerçekleştirmiştir.

Prof. Dr. Mehmet Akif Okur, Özbekistan/ Taşkent’te 3 Ekim 2023’te düzenlenen İpek Yolu ve Ötesi Kongresi’nde “Türkiye Cumhuriyeti’nin Türkistanlı Kökleri” başlıklı bir sunuş gerçekleştirmiştir.

Prof. Dr. Mehmet Akif Okur, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü’nde 12 Ekim 2023’te “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türk Dış Politikası: Tarih ve Gelecek Arasında Başlıklı” bir konferans vermiştir.

Prof. Dr. Mehmet Akif Okur, 20 Ekim 2023’te Kültür Ocağı Vakfında “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu İlkesi ve Unsuru Nedir?” başlıklı bir konferans vermiştir.

Prof. Dr. Mehmet Akif Okur, 21 Ekim 2023’te düzenlenen Cumhuriyetimizin Yüzyılı Sempozyumu’nda “Türk Dünyasının Yeni Yüzyıldaki İstikameti: Türk Devletleri Teşkilatı” başlıklı bir sunuş gerçekleştirmiştir.

Prof. Dr. Mehmet Akif Okur’un “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu İlkesi ve Unsuru Nedir? Cumhuriyet’imizin 100. Yılında Milli Egemenlik, Tarihli Türklük ve Müslümanlık İlişkisini Hatırlamak” başlıklı makalesi Türk Yurdu Dergisinin Cumhuriyet özel sayısında 2023’te yayımlanmıştır.

Prof. Dr. Mehmet Akif Okur, 2 Kasım 2023’te Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi’nde “Lozan, Misak-ı Milli, Musul ve Ötesi” başlıklı panelde bir sunuş gerçekleştirmiştir.

Prof. Dr. Mehmet Akif Okur 29 Kasım 2023’te Azerbaycan Milli İlimler Akademisi ve Türk Tarih Kurumu’nun düzenlediği “Revan’dan Erivan’a ve Batı Azerbaycan’a” başlıklı panelde “Ermenistan’ın Tarihsel Jeopolitiği ve Kafkasya’da Barış için Batı Azerbaycan’a Dönüş” başlıklı bir sunuş gerçekleştirmiştir.

Prof. Dr. Mehmet Akif Okur, 2 Aralık 2023’te Ankara Kitap Fuarı’nda düzenlenen Dünden Bugüne Filistin başlıklı programda bir sunuş gerçekleştirmiştir.

Prof. Dr. Mehmet Akif Okur, 7 Aralık 2023’te Özbekistan’da düzenlenen programda “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluş Döneminde Devlet Kimliğinin Teşekkülü ve Türkistan” başlıklı bir sunuş gerçekleştirmiştir.

Prof. Dr. Mehmet Akif Okur, 8 Aralık 2023 tarihinde Özbekistan Milli Üniversitesi’nde Türk Dünyasının ekonomi-politiği üzerine bir ders vermiştir.

Prof. Dr. Esra DANACIOĞLU, Bayetav Vakfı’nda 18 Kasım’da gerçekleşen Sözlü Tarih Atölyesi’nin yürütücülüğünü Doç. Dr. Gökçe Başaran İnce ile gerçekleştirmiştir.

Doç. Dr. Laçin İdil ÖZTIĞ’ın “Theorising about Peace: International Lawyers during the Interwar Period” başlıklı makalesi, University of Tartu Journal of International Law and Human Rights dergisinin Sonbahar 2023 sayısında yayımlanmıştır.

Doç. Dr. Laçin İdil ÖZTIĞ’ın “Turkey’s Pandemic Management: Insights from the Multiple Streams Framework” başlıklı kitap bölümü Edward Elgar yayınevinin A Modern Guide to Multiple Streams Framework isimli kitabında 2023 yılında yayımlanmıştır.

Doç. Dr. Laçin İdil ÖZTIĞ’ın “Has the Arab Spring Spread to the Caucasus and Central Asia? Explaining Regional Diffusion and Authoritarian Resistance” başlıklı, Bülent Aras ile kaleme aldığı kitap bölümü Routledge yayınevinin Geopolitics of the Middle East: Perspectives from Insight and Outside isimli kitabında 2023 yılında yayımlanmıştır.

Arş. Gör. Mustafa Şahin’in “Türkiye-ABD İlişkilerinde Tarihi Eşik: Amerikan Ambargosunda Resmî Belgeler Işığında Beklentiler ve Sonuçlar” başlıklı makalesi Türk Yurdu Dergisinin Dünyalar Arasında, Dünyamızın Peşinde: Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türk Dış Politikası başlıklı özel sayısında 2023’te yayımlanmıştır.

Öğr. Gör. Gökhan AÇIKEL’in “Challenges of the Information Society at Universities in Turkic Republics: Current Conditions” başlıklı, Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı ile kaleme aldığı makalesi Social Research Scientific-Analyrical Journal dergisinin Ekim 2023 tarihli sayısında yayımlanmıştır.

Öğr. Gör. Gökhan AÇIKEL, “Turkic Barometer 2023: Research Identity and Culture Interaction in the Turkic States” başlıklı, Dr. Erhan Türbedar editörlüğünde yayınlanan kitapta 2023 raporunun çevirmeni olarak görev almıştır.