Ana içeriğe atla

29 Mart 2016: Yaşar Hacısalihoğlu: Günümüz Uluslararası Politikasını Düşünmek: Riskler, Zorluklar ve Fırsatlar

Prof. Dr. Yaşar Hacısaliholu (Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı) Yıldız Beyaz Salonda verdiği Yuvarlak Masa dersinde uluslararası sistemin yeni jeopolitiğini anlattı. Prof. Hacısalihoğlu'na göre günümüz jeopolitiği pek çok faktörün etkisi altında ama rekabetsizlik negatif entrophy'i besliyor. Dolayısıyla günümüzün yaratıcı kaosu aktörlerin güçlerini rakipleri ve rakp ittifaklar üzerinden, onlara katılarak kullandığı bir sistemi besliyor.

1459505938_1.JPG
,1459505945_2.JPG