12 Mayıs 2015: Threats to NATO's South Eastern Flank

12-13 Mayıs tarihlerinde Antalya'da yer alacak NATO Dışişleri Bakanları Toplantısıyla paraler olarak yine Antalya'da yürütülecek Youth Ministerial Meeting 2015'in telekonferans yöntemi ile yurtiçi ve yurtdışında toplam 6 üniversite ile beraber gerçekleştirilmesi planlanmıştır. YTÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü bu etkinliğin gerçekleşeceği üniversiteler arasındadır. Bu etkinlğin amacı gerçekleştirilecek bu önemli ve güncel tartışmaların farkında olan bir öğrenciler ağı oluşturulmasıdır.

Canlı yayın, Q&A ve expert discussion bölümlerinin yer alacağı, katılımcılara katılım sertifikası verileceği bu etkinliği Bölümümüz, BİLGESAM ve YATATURK ortak olarak düzenlemiştir. 12 Mayıs 9.45-12.45 arasında gerçekleşen etkinlikte  Prof. Dr. Fabrizio LUCIOLLI'nin (President of the Atlantic Treaty Association) moderatörlüğünde Mr. James APPATHURAI (Deputy Assistant Secretary General, Political Affairs and

Security Policy Division, NATO), Prof. Mustafa AYDIN (Atlantic Council of Turkey),Dr. Veysel AYHAN, President of the International Middle East Peace Research Center (IMPR) NATO'nun karşı karşıya kaldığı güneyden gelen riskleri, Türkiye'ye etkilerini ve verilecek cevapları tartıştılar. Bu tartışmaları izleyen Uzman Yorumu bölümünde Assoc. Prof. Dr. Atilla SANDIKLI (Director of BİLGESAM) ve Prof. Dr. Nurşin Ateşoğlu GÜNEY (Head of Department of Political Science and Int. Relations, YTU) tartışmaları güncel gelişmeler ışığında yorumladılar. Uzman gazateci Syn.Sami KOHEN de yorumlarıyla tartışmaya katıldı ve soruları cevaplandırdı.

1432306644_12mayıs 002.JPG
,1432306644_12mayıs 005.JPG