Lisansüstü Ders Seçimleri Hk. (Önemli)

Kıymetli Öğrencilerimiz,

Lisansüstü ders seçim ekranında sistem kaynaklı bir problem yaşanmış olup, zorunlu ve seçmeli dersler ekranınıza doğru biçimde yansımamıştır. Ders seçimlerine ilişkin bilmeniz gereken hususlar aşağıda sıralanmıştır. Lütfen bu şartları dikkatle inceleyerek aldığınız dersleri yeniden düzenleyiniz.

Yıldız'ın yeni yıldızları, bölümümüzün lisansüstü öğretim planında bölüm zorunlu ders olarak sadece SBU5103 kodlu Uluslararası İlişkiler Kuramları ve Kuramsal Tartışmalar dersi bulunmaktadır. Hem yüksek lisans hem de doktora öğrencilerinin bu dersi almaları zorunludur. Ayrıca, YÖK zorunlu dersler arasında hem yüksek lisans hem de doktora programlarında ortak olan SBU5004 kodlu Araştırma Yöntemleri ve Bilimsel Etik dersi; yüksek lisans öğrencileri için SBU5001 kodlu Seminer dersi ve doktora öğrencileri için SBU6001 kodlu Seminer dersi bulunmaktadır.

Araştırma Yöntemleri dersi alındıktan sonra en erken ikinci dönemde Seminer dersi alınabilir. Seminer dersini alabilmek için danışman belirlenmiş olmalıdır. Yüksek lisans ve doktora programlarımızda seçmeli derslerde yüksek lisans ve doktora dersi ayrımı bulunmamaktadır; öğrenciler, seçmeli derslerini doktora ya da yüksek lisans derslerinden alabilirler. Hepinize başarılar dileriz.

Ders Seçimi:
Seçmek istediğiniz derse OBS ekranında "Ders ve Dönem İşlemleri" menüsüne girdikten sonra "Ders Kayıt" menüsüne girerek, ardından "Müfredat/Bölüm Dışı Dersleri" seçtikten sonra dersin adı, kodu veya öğretim üyesi seçeneklerinden biriyle arama yaparak ulaşabilirsiniz.

OBS'ye giriş yaptığınızda kayıtlı olduğunuz programın (Doktora veya Yüksek Lisans) derslerini görüyorsunuz. Bu programın dışında yer alan dersleri (Yüksek Lisans veya Doktora) seçebilmek için yukarıda belirtilen şekilde dersi arayıp seçmelisiniz.

Bu dönem açılan derslerin isimleri ve günleri, bölüm web sitesinde duyurulmuştur. Duyuruya şu bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

2024-2025 Güz Dönemi Lisans ve Lisansüstü Güncellenen Ders Programları: https://sbu.yildiz.edu.tr/duyurular/2024-2025-guz-donemi-lisans-ve-lisansustu-guncellenen-ders-programlari

Sevgi ve Başarı dileklerimizle

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığı